quote: "Don't cross the line"
BastardDomain Forums \ Media \ Martijn van Dam (PvdA): 'P2P-sharing moet mogen'
Martijn van Dam (PvdA): 'P2P-sharing moet mogen'
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
14 Oct 2003

    Quote
    PvdA-kamerlid Martijn van Dam heeft op het auteursrechtenvrije festival van Xs4All afgelopen zaterdag betoogd voor het legaliseren van muziekuitwisseling via P2P-netwerken. De huidige regelgeving, die het downloaden van gedeelde bestanden toestaat maar het delen van die bestanden verbiedt, is volgens van Dam paradoxaal en niet te handhaven. Het is dan ook dat laatste dat er in het verleden altijd voor gezorgd heeft dat de wet een uitzondering maakt op het auteursrecht in de thuissituatie: sinds het ontstaan van de eerste kopieerapparatuur is het toegestaan om een kopie te maken van auteursrechtelijk materiaal voor privégebruik, ook als de kopieerder geen origineel heeft van dat materiaal. De rechthebbenden worden hiervoor gecompenseerd door middel van een heffing op bijvoorbeeld lege cassettebandjes, cd-r's en dvd's. Deze wetgeving maakt ook dat het downloaden van media van P2P-netwerken, niet illegaal is.

    Echter, voor het openbaar maken van bijvoorbeeld films of muziek kunnen auteursrechtenorganisaties personen of bedrijven beboeten. Omdat dat niet mogelijk is bij een netwerk als Kazaa, stelt van Dam dat er een keuze gemaakt moet worden: óf die organisaties moeten veel meer macht krijgen, met alle gevolgen voor de privacy van dien, óf het uitwisselen van muziek en films moet gewoon geaccepteerd worden. In tegenstelling tot de Europese Commissie kiest van Dam voor het laatste. Naast de eerdergenoemde argumenten voert hij hierbij aan dat producten alleen economische waarde hebben als ze schaars zijn; het feit dat media eenvoudig gekopieerd kan worden maakt volgens van Dam dat zo'n bestand niet schaars en dus economisch waardeloos is. Het kamerlid vindt wel dat commerciële verspreiding hard aangepakt moet worden, en stelt dat de omstreden voorgestelde Europese auteursrechtenrichtlijn zich hiertoe zou moeten beperken

bron: "http("www.tweakers.net") . "\" target=\"_blank\">Tweakers.net"

Op zich leuk dat iemand uit de politiek deze mening een keer laat horen maar zou ie enige kans maken? Ik denk het niet. Eerder vandaag kwamen enkele P2P bedrijven, onder leiding van KaZaa, ook al met het idee, om ook geld uit de consumenten te schudden. Dit idee was al helemaal onrealiseerbaar en belachelijk.

Ik vind de P2P discussie in ieder geval leuker om te volgen dan Goede tijden slechte tijden ...
Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
14 Oct 2003

het gedoogbeleid wordter echter niet beter op
Da Prince
Royal Bastard

avatar Da Prince

Registered: 3 Jul 2001
Location: At a bar.....I guess...strange..
Posts: 995
15 Oct 2003

Ik ben benieuwd maar als het goed is komt het toch niet door....
"http($this->addslashes("http://members.lycos.nl/djstennis/divpics/jochem%20banner.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
You know, you can touch a stick of dynamite, but if you touch a venomous bastard it'll turn around and bite you and kill you so fast it's not even funny.
-Steve Irwin-

fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
20 Dec 2003

LoL idd, misschien gaat er dan een keer een zinnig systeem komen smilie ..En Da Princ kent ICP - Malinko ook zie ik smilie
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


 1 
© 2000 - 2023 BastardDomain.com