fact: "Of course they play dirty, what did you expect?"
BastardDomain Forums \ General Chat \ mexxen
mexxen
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
14 Aug 2004

Ik was eens op zoek gegaan naar de regels van het mexxen.
Nou, je komt nogal wat verschillends tegen:

  Quote from http://www.cafebracke.com/bier7.php
  Iedere speler werpt ombeurten met 2 dobbelstenen. De uitslag wordt bepaald door het hoogste aantal stenen (bv: 4 en 1 is 41 punten, dubbele stenen zoals 2x5 telt in honderdtallen: 500 dus) Degene die aan het eind van de ronde het laagst heeft gescoort moet drinken. Verder: de eerste persoon die gooit mag kiezen om 1,2 of 3 keer te gooien, de overige spelers hebben recht op evenzoveel beurten. De "mex"is het laagste aantal punten in het spel, nl 21, bij een gegooide mex gaat de inzet (de hoeveelheid te drinken drank) omhoog. Een leuke extra regel is dat als je in je eerste worp 31 gooit je iemand mag aanwijzen die ook moet drinken. Aan het eind van een ronde begint degene die de vorige ronde verloor. Veel plezier!!


http://users.bart.nl/~univeblo/mexen.html

  Quote from http://www.bnn.nl/view/4375281/3935748/4357443
  Wat?
  Blufspel met twee dobbelstenen.

  Hoe?
  - Je gooit, maar houdt de stenen onder een bekertje. Je zegt hardop wat je score is. De volgende moet hoger gooien, anders verliest hij. Verliezen betekent natuurlijk drinken, te beginnen met 1 glas. Gooide iemand Mex (1 + 2) dan verdubbelt het aantal glazen.
  - Per beurt gooi je 1, 2 of 3 keer achter elkaar. Dat bepaalt de eerste speler van elke ronde. Alleen de laatste worp telt. Tenzij iemand Mex gooit, dan is de volgende aan de beurt.
  - Als iemand 2 of 3 keer moet gooien en hij gooit een 1 of een 2, dan mag hij die dobbelsteen laten liggen om de kans op Mex te vergroten! Deze steen mag maar 1 worp blijven liggen.
  - Als twee personen even laag gooien, moeten ze kampen. De verliezer moet het dubbele drinken (bovenop eventuele Mexen)
  - Tenslotte: het bluffen. Als je denkt dat de vorige speler een liegbeest is, dan moet hij zijn dobbelstenen laten zien. Heb jij gelijk dan moet hij drinken. Heeft hij gelijk, dan moet jij drinken. Als je een beetje op elkaar ingespeeld bent, kun je de boel zo manipuleren dat je van tevoren weet wie de lul is.


  Quote from http://www.observant.unimaas.nl/default.asp?page=/jrg22/obs20/art40.htm
  Mexen of maxen, wat je maar wilt, is een bierspelletje met twee dobbelstenen. Je gooit en houdt de stenen onder een bekertje. Vervolgens kijk je en geef je de score door aan de persoon naast je. Iedereen moet steeds hoger gooien dan de vorige speler. Als je lager gooit moet je bluffen. Gelooft degene na jou komt niet dat je hoger hebt gegooid, en klopt dat, krijg je een strafpunt. Wie verliest moet een biertje leegdrinken. Het hoogste wat je kan gooien is mex, dat is een 1 en een 2.


Het lijkt erop dat er geen echte regels zijn. De constante factor is wel dat een 2 en een 1 MEX is.

Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
Aquman
Vitamine Bastard

avatar Aquman

Registered: 11 Jul 2001
Location: Eindhovuh
Posts: 1109
14 Aug 2004

De strekking van het spelletje is overal hetzelfde, maar iedereen heeft er wel wat aan toegevoegd om het leuker te maken.
"Ruimte en tijd zijn niet omstandigheden waarin wij leven, maar manieren waarop wij denken"
Albert Einstein
Rainman
BMW Bastard

avatar Rainman

Registered: 11 Apr 2001
Location: Everywhere
Posts: 5391
14 Aug 2004

En dat je uiteindelijk allemaal wasted bent smilie
The only reason that you're conscious right now is because I don't want to carry you. - Jack Bauer
"http($this->addslashes("http://87.233.202.7/stuff/bauer/sig.php")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Da Prince
Royal Bastard

avatar Da Prince

Registered: 3 Jul 2001
Location: At a bar.....I guess...strange..
Posts: 995
19 Aug 2004

Mexxen is relaxed !
"http($this->addslashes("http://members.lycos.nl/djstennis/divpics/jochem%20banner.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
You know, you can touch a stick of dynamite, but if you touch a venomous bastard it'll turn around and bite you and kill you so fast it's not even funny.
-Steve Irwin-

 1 
© 2000 - 2022 BastardDomain.com