quote: "FOOTBALL!!!!!!!!"
BastardDomain Forums \ General Chat \ VRB Project (Virtual Reality Bastards)
VRB Project (Virtual Reality Bastards)
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
19 Oct 2004

  Quote
  /me kijkt dromerig voor zich uit en ziet zich in de toekomst counterstriken via internet in de_dust. Er staat een Amerikaan de deuropening te blokkeren. Ik kijk hem recht in de ogen aan (“eyetracking”) en schreeuw tegen hem “out of my way boy”, waarbij hij mijn mond open ziet gaan (“voice tracking”). Ik geef hem een klap op zijn kop met de butt van mijn gun (“gun tracking”) en hij voelt het daar in Amerika (“Force feedback”)…..

  Even later staat mijn dochter in dezelfde installatie te spelen met een groot bellenblaaskanon waar ze hartjes mee verzamelt. Ze leert spelenderwijs tellen en rekenen. Als ze er genoeg heeft verzamelt vliegt ze op de rug van een gevleugeld wit paard de wereld van de “my little pony’s” binnen.


Jaren geleden heb ik geloof ik de jaarbeurs een virtual reality demo gezien. Hierbij stonden 2 mensen elk in een soort ring. Ze hadden een met een draad verbonden pistool vast en liepen door een 3d wereld. Via de monitoren konden we zien wat de mensen in de helm zagen. Het was een erg lelijke polygoon-arme wereld zonder textures. Het gaf niet, want het was nieuw, interactief en gewoon gaaf. (en voor die tijd vast al een hele prestatie met de computers en grafische kaarten van toen)

Nu, jaren later, heb ik niks meer van dergelijke producten (3d bewegen in een virtual evironment met een helm) vernomen. Je zou aannemen dat met de huidige groei in computersnelheden dit geweldige spelconcept in elke speelhal te vinden zou zijn. Het is niet zo, ik vraag me af hoeveel bedrijven in stilte bezig zijn met een dergelijk product. Ik hoor niks uit de markt en ik wil het graag gebruiken, dus waarom zouden we dit zelf niet maken?

In onze vriendengroep zijn we inmiddels met een batterij aan (bijna) afgestudeerde technici op alle vereiste fronten aanwezig. (Werktuigbouw, informatica, elektrotechniek). Waarom zouden we niet een soort hobbyproject opstarten waarin we deze disciplines combineren en een prototype uitdenken en bouwen?

Ik denk om te beginnen aan een vrij simpel systeem van een geweer op een paal. Door het geweer op de paal te bewegen (naar voor naar achter, draaien om te mikken) beweeg/mik je in het spel (CS bijv). VR helmen zijn wel te koop volgens mij (ik geloof max resolutie is 800*600). Hierna kun je de steeds geavanceerder maken als je wilt (head tracking, gun tracking enz).

Met een 100 € inleg kom je een heel eind en het leukste is, je bent met je vrienden met iets bezig wat hartstikke awesome is. Daar is je bijbaantje bij de (?) geen tijdsbesteding bij. Wie weet kom je er bij Philips, Valve of weet ik waar mee aan en je bent binnen voor je leven.

Stel je eens voor:
- beweging tijdens het computeren (dikke kinderen)
- geschikt voor gewoon desktop gebruik (niet alleen shooters)
- minder RSI (een van de grootste kostenposten voor bedrijfsziekte)
- interactieve 3d desktop omgevingen
- een draadje aan je helm vanaf het plafon wat je hoogte meet. Je kunt in het spel bunnyhoppen en kruipen, maar oh boy wat wordt je daar moe van.
- Nieuw, nog nooit ervaren realisme
- De combinatie met force feedback
- Uitgeput staan te counterstriken met een dummy gun in je hand op een LAN!!!!!
- Ik wil jullie gedachten nog niet teveel beďnvloedden en laat mijn ideeen hier even bij, let your mind go!

Ik weet het uit ervaring dat het maken van iets in een team (octobot/biceps) erg geweldig kan zijn en dat het enthousiaste uit je boven kan halen. Ik wil daarom iedereen graag een keer vragen eens serieus over dit idee na te denken.

Leuk idee toch dat we eens echt wat creatiefs/functioneel/productiefs doen met onze tijd?? How about een orienterende brainstorm sessie?? Als dit geen gaver idee is dan het opzetten van een paintballbedrijf (ook heel gaaf natuurlijk) dan weet ik het niet.

Who’s with me!!!!!

This post was edited by Fox at 19 Oct 2004

Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
19 Oct 2004

Ik vind het op zich een goed idee om met een aantal man iets te maken (stelde het een tijd geleden ook al voor). Mijn eerste indruk is wel dat het voorbeeld dat je hier geeft te hoog gegrepen is, maar dat zal in een eventuele brainstormsessie wel bevestigd worden denk ik.

Ik wil in principe wel meedoen.
Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
19 Oct 2004

Ik vind het een heel gaaf idee, financieel zit het er nu effe niet in, maar als het goed is moet die schade binnen nu en een maandje of 2 zijn ingehaald...

Als we met genoeg mensen zijn, hebben we al snel een aardig budget... Ik mis mijn BiCeps tijd, dus ik ben wel te vinden voor een leuk sideproject.... Moet dan natuurlijk wel duidelijk worden gesteld hoeveel tijd dat we er in willen steken, het is en blijft natuurlijk een side-project
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
19 Oct 2004

i'm with fox, zoiets bouw je niet zomaar met een stel vrienden, maar het lijkt me leuk om zoiets (of iets anders smilie ) te (proberen te) bouwen, dus count me in.
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
19 Oct 2004

We zouden eventueel ook naar sponsors kunnen kijken, als we een echt idee hebben.

Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
19 Oct 2004

"http("http://www.webwereld.nl/bijlage/02_10_c.phtml") . "\" target=\"_blank\">http://www.webwereld.nl/bijlage/02_10_c.phtml"
"http("http://www.visualgenomics.ca/full_pages/webwereld_part2.pdf") . "\" target=\"_blank\">http://www.visualgenomics.ca/full_pages/webwereld_part2.pdf"

Ik begrijp niet eigenlijk wat het grote probleem is waardoor ze zulke dure servers nodig hebben

als je 2 computers hebt die elk met 60hz een afbeelding genereert van bijv een spel als counterstrike, maar waarbij de 'camerapositie' een klein stukje verschoven is. dan kun je toch al met een 120 hz scherm en shutterglasses een 3d env creeren?

This post was edited by Gorgeous George at 19 Oct 2004

bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
19 Oct 2004

ik denk dat het probleem vooral ligt in dat de omgeving binnen 50ms moet reageren op de input van de gebruiker.
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
19 Oct 2004Daarbij doel je dan op een 3d effect op bijvoorbeeld een monitor?
3D helmen zijn vaak uitgerust met twee kleine beeldschermpjes, daardoor is een refreshrate van 50Hz al voldoende.

Maar een voorbeeldje van wat jij in je hoofd had:
"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Flippant_Venus_Plunge_sm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Flippant_Venus_Supinesm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Mallows_and_Mesquite_sm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"

"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Moist_and_Dry_1sm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Nancy_and_Landon's_Hearthsm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Old_Stone_Gatesm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"

"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Siegfried_Salutes_the_Sunsm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/Tall_Tales_Tulle_Tailsm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />" "http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/3D/WhoIsShe_WhereIsThissm.gif")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"


Maar ik kan me herinneren dat ik vorig jaar op de HCC dagen tientallen dozen met 3D helmen heb zien staan.
Misschien leuk om te kijken of dat dit jaar weer het geval is, dan kom je meteen een stap in de goede richting, en hoef je het wiel niet twee keer uit te vinden

This post was edited by sealy at 19 Oct 2004


"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Wuppie
WTF is a Bastard

Registered: 7 Jul 2001
Location: Home SWEET homE
Posts: 1264
19 Oct 2004

Brainstorm sessie lijkt me een goed idee.. smilie
I want you to do as I say, not do as I do.

"http($this->addslashes("http://80.247.200.168/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
19 Oct 2004

Mijn horoscoop die in de veronica stond:

  Quote
  Boogschutter 22-11/21-12
  Contact met een Vissen verloopt heel aangenaam. Je kunt een wijze les leren van deze zweverige persoonlijkheid, een beetje medeleven bijvoorbeeld. Je bent een idealist, maar af en toe kun je wat tactloos uit de hoek komen. Je uitspraken zijn waar als een koe, maar keihard. En ze getuigen niet altijd van evenveel begrip. Misschien kun je zelfs met deze Vissen samenwerken aan een idealistisch project.

This post was edited by Fox at 19 Oct 2004


Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
19 Oct 2004

ja, de bastard-shirts laten fabriceren...
Take my hand and lead me to myself...
"http($this->addslashes("http://www.caman.nl/zooi/sig.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
19 Oct 2004

Ik heb een bastard shirt.
Heb hem nooit aan.
Dus heb er vooral niet nog een nodig.

Als jij graag een shirt wil, dan maak je er een, of laat je er een maken.
En vergeet het vervolgens tot in de eeuwen der eeuwen!Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
19 Oct 2004

back to topic plz, hiervoor hebben we een ander topic, dat tot in de eeuwen der eeuwen vergeten is

This post was edited by sealy at 19 Oct 2004


"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
19 Oct 2004

... ik wil ook wel zo'n shirt smilie
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
Wuppie
WTF is a Bastard

Registered: 7 Jul 2001
Location: Home SWEET homE
Posts: 1264
20 Oct 2004

  Quote originally posted by Fox @ 2004-10-19 12:36:26
  We zouden eventueel ook naar sponsors kunnen kijken, als we een echt idee hebben.


had ik al gezegd dat ik werk heb bij incubator 3+? Als je een goed ontwerp hebt en een degelijk business plan aanlegt kan je bij hun (mits je idee wordt goedgekeurd) 35k euro los krijgen voor het bouwen van een prototype etc..
I want you to do as I say, not do as I do.

"http($this->addslashes("http://80.247.200.168/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
20 Oct 2004

kijk, dat zou zeker een mogelijkheid zijn
"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
20 Oct 2004

is het dan niet een vereiste dat je een bedrijf bent ofzo?
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
20 Oct 2004

Nee, je moet gewoon een bedrijf vinden wat gek genoeg is om ons goedkoper of gratis iets te geven...

Maar op zich denk ik ook dat het VRB project mss wat te hoog gegrepen is...We moeten ons eerst eens goed orienteren op de achterliggende techniek, want als nu blijkt dat 1 deel van de techniek gewoon poepduur is, dan houdt het verhaal op....

Zullen we anders gewoon eens een meeting afspreken... Dat communiceerd ook wat beter, en we kunnen dan ook nog eventueel een alternatief project bedenken...
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


Wuppie
WTF is a Bastard

Registered: 7 Jul 2001
Location: Home SWEET homE
Posts: 1264
20 Oct 2004

  Quote originally posted by Gorgeous George @ 2004-10-20 13:46:27
  is het dan niet een vereiste dat je een bedrijf bent ofzo?


hoeft niet.. maar ze gaan er wel van uit dat je als je het geld krijgt snel een bv wordt... of iets in die richting..
I want you to do as I say, not do as I do.

"http($this->addslashes("http://80.247.200.168/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
21 Oct 2004

Een meeting ... AOR?
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
Wuppie
WTF is a Bastard

Registered: 7 Jul 2001
Location: Home SWEET homE
Posts: 1264
21 Oct 2004

denk dat het tilburg wordt smilie
I want you to do as I say, not do as I do.

"http($this->addslashes("http://80.247.200.168/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
28 Oct 2004

Wuppie. Hoeveel tijd denk jij hiervoor te gaan hebben? Je moet zelfs op zaterdag avond nog werkverslagen schrijven enzo!
Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
28 Oct 2004

wanneer, waar en hoe gaan we beginnen?
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
29 Oct 2004

http://www.dedigitalerevolutie.tv/emagazine.asp?editie=297

leuke bril voor ons project?? helaas is de site van de leverancier/winkel nu down dus ik kan de prijs en de specs niet checken.
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
29 Oct 2004

"http("http://www.globe-gadgets.com/product_info.php?cPath=25&products_id=196&osCsid=d116d33a37541e6736e2aa9686bc627a") . "\" target=\"_blank\">http://www.globe-gadgets.com/product_info.php?cPath=25&products_id=196&osCsid=d116d33a37541e6736e2aa9686bc627a"

eh...

This post was edited by sealy at 29 Oct 2004


"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
  1 2 ->  
© 2000 - 2022 BastardDomain.com