fact: "BastardDomain is a registered trademark of Bastards Incorporated"
BastardDomain Forums \ General Chat \ Brieven van Yoeb aan Pim (Jaggle)
Brieven van Yoeb aan Pim (Jaggle)
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
21 Mar 2005

De laatste tijd word er op Jaggel af en toe een stukje gepost van Collumnist Yoeb.
Ik vind zijn teksten altijd bijzonder goed geschreven, en wil ze jullie niet onthouden smilie


**************************************************************
  Quote


  Rampenmarketing

  Nederland was weer even Nederland zoals we dat kennen uit de tijd dat je na 20.00 uur nog over straat durfde zonde riotgun. Als een gesloten front stonden we achter de slachtoffers in Azie en legden een bedrag op tafel waarmee Bush zijn hele defensieapparaat had kunnen vernieuwen. Mies opende in '62 een dorp, 43 jaar later heropenen we een half werelddeel. Goed zo Nederland. Wel jammer dat zo'n liefdadigheidsactie meteen weer ontaart in onvervalste rampenmarketing. Youp van 't Hek was er weer als eerste bij. De tsunami moest Oost Afrika nog bereiken toen zijn site al een primeur aankondigde: een speciale benefietshow voor Azie: 'De Hekgolf'. Had ie zelf bedacht met zijn Sky- en belastingbox 3 vrienden in de Arena. 'Liefdadigheidsoptredens zijn eigenlijk voor de Bauertjes en hun aanhang maar dit waren zoveel dooien dat ik gewoon niet achter kon blijven. En die publiciteitsgolf is bijna hoger dan de tsunami zelf man. Dat surft godverrrrrdomme lekker mee. Kost je een keertje wat zaalrecettes maar die haal je er zo uit met de geplaatste millimeters in de redactiekolommen. Hahaha. Biertje?'

  Maar ook het bedrijfsleven liet zich niet onbetuigd en sprong massaal in op de geprognotiseerde kijkcijfers van de gezamenlijke omroepen. De PR-mannen van 's Neerlands multinationals gingen gebukt onder de omvang en gewicht van 'hun' cheque die beeldvullend werd overhandigd. Iedereen wilde wat publiciteit voor zijn gift. Niks voor niks. Kappers knipten voor Azie, hoeren wipten voor Azie ('benen open dijken dicht') en van elke verlengde VW Golf, die nu definitief Tsunami zal gaan heten, gaat 1000 euro rechtstreeks naar de getroffen gebieden.

  Wie eigenlijk grondig de pest in die 112 miljoen had zijn natuurlijk Zalm en zijn vrinden van De Nederlandse Bank. Die rammelen al weken aan de Nederlandse spaarpotjes. 'Als die maar open gaan voor consumptie zal de economie stellig weer opbloeien', zeggen ze. Natuurlijk! En de invoering van de euro zal beslist zal geen prijsstijging tot gevolg hebben; de Duitsers vallen niet binnen want we zijn neutraal; er is helemaal geen buitenlanderprobleem; De PvdA heeft wel oog voor het landsbelang. Afgelopen!! Wij zijn lang genoeg bedonderd. We blijven lekker sparen en maken met zijn allen een prachtige lange neus naar de economen door op een doordeweekse donderdag 112 miljoen over te maken naar een ander werelddeel. Joehoe, jongens, bedoelen jullie dit geld misschien? Hadden we dat moeten uitgeven in Nederland? Willen jullie dan eerst even de prijzen weer in orde maken. Halveren zou een leuk gebaar zijn om de onderhandelingen te beginnen. Of laat eigenlijk ook maar, de belastingaangifte valt net op de mat. Het is alweer op.

  Wie zich tegenwoordig op straat niet kan identificeren krijgt een boete. Een goede stap richting zero tolerance. Maar laat de politie ook eens dankbaar zijn als ze een verstaanbaar Nederlands antwoord krijgen in Amsterdam. Dat is tegenwoordig toch ook al een vorm van identificatie? En het heeft eerder gewerkt: 'Scheveningen zeggen of een nekschot'! Maar goed, zo'n maatregel is toch een gevoelige tik voor criminelen en illegalen die nu minder snel over straat durven in ons terroristenparadijsje aan zee. Ik heb daarom de wijnkelder met de feestdagen maar vast leeggedronken en er wat stapelbedden neergezet want de huurprijzen voor kelders en kruipruimten stijgen al weer rap. Ik zag bij Ikea alweer een handige draaideurboekenkast Torn staan.

  Minister Remkes heeft een zware tijd achter de rug terwijl hem strikt genomen niets te verwijten valt. Hij is van Binnenlandse Zaken en volgende zijn ministerie had Scheveningen geen noemenswaardige schade opgelopen door de Tsunami. Dus hij wilde best een dagje meehozen in Atjeh maar onder protest. 'Kijk eens hier, ik vind het ook jammer dat Indonesie geen kolonie meer is maar dat was destijds hun eigen keuze. Dan moeten ze nu niet gaan zeuren dat de Nederlandse Minister van Binnenlandse Zaken moet komen opdraven bij de opening van een nieuw golfslagbad. Dat is de keerzijde van onafhankelijkheid'. Liet hij via zijn woordvoerder SMS'en naar de redactie van de telegraaf vanaf zijn vakantielocatie.

  Auteur Walter Kamp kan niet schrijven maar snapt wel iets van publiciteit. Hij gaat een rechtzaak aanspannen tegen TV5 omdat die reclame weigert voor zijn boek 'Judas' waarin hij de vraag stelt of Jezus homo was? Walter is natuurlijk een persgeile bruinpunter maar ik begrijp toch wel iets van zijn frustratie. Van mijn eigen boek 'Homo's, zo kweek je ze' verkoop ik ook slechts enkele losse exemplaren aan gladgeschoren giechelanaalisten in roze jurkjes tijdens de gayparade. Een slimme zet Walter en een prima bijdrage aan de literatuur trouwens. Maar Walter, zo stom is Nederland nu ook weer niet. Ik vrees dat het perstrucje te doorzichtig is en dat je weer spoedig alleen staat met je perverse gedachten en je onverkochte oplage. Nou ja, je opblaasPauldeleeuw heeft het natuurlijk met open mond gelezen. Dat is een troost.

  Dat valt me trouwens steeds meer op zeg: de homopenetratie in Hilversum. Die neemt epidemische vormen aan. Om daar als hetero carriere te maken zul je langzamerhand echt goed moeten zijn. Ik dacht aanvankelijk ook dat dat nieuwe spelletje 'Herken de homo' heel moeilijk zou worden maar volgens mij is een hetero veel lastiger te vinden op de Gooise matras. Moet kunnen hoor maar zet dan wel de hele avond 'meekijken gewenst vanaf 6 jaar' in beeld want mijn kinderen beginnen dat verwijfde gedrag van de Hilversumse TV-mannen nu al normaal te vinden. Gelukkig maakt papa zelf reclame en heb ik ze tijdig geleerd dat TV een grote leugen is. Nee het is niet eng lieverd. Die meneer gaat straks gewoon naar zijn vrouw toe en dan praat ie weer normaal. Ik kom er nog mee weg maar ik ben bang dat ik de waarheid niet lang meer verborgen kan houden...

  Albert Heijn en Super de Boer doen het. Mediamarkt en BCC doen het, en de ziektekostenverzekeraars zijn er nu ook mee begonnen. Een echte prijzenoorlog. Of eigenlijk, een vergoedingsoorlog. De eerste klap werd uitgedeeld door VGZ. Die gaat Becel pro-activ vergoeden omdat het de kans op hartklachten vermindert. In een reactie heeft zorgverzekeraar CZ aangekondigd 2-literflessen Bar le Duc te vergoeden; kan elke manisch depressieve patient bij Inkomensverzekeraar de Amersfoortse 1000 euro tegemoet zien als hij in 2005 afziet van zelfmoord en ontvangt elke roker tegen inlevering van een onaangebroken pakje sigaretten bij het Groene Land 1 narcoseminuutje waarmee hij kan sparen voor een 5 uur durende hartlongtransplantatie.

  De dagelijkse aanslagen in Irak hebben eindelijk de bookmakers in Engeland wakker geschud. Het aantal doden per aanslag moet tenminste 15 minuten voor de aanslag zijn opgegeven alsmede de plaats van de aanslag en de gebruikte springstof. Aandoenlijk trouwens dat de media deze aanslagen zo trouw blijven melden terwijl het natuurlijk al lang geen nieuws meer is. Of wel? Gaat het misschien zo goed met deze wereld dat slachtoffers in oorlogsgebied het opvallendste nieuws vormen? Dan gaan we echt de goede kant op. Ik dacht namelijk nog steeds dat er nog ergens een werelddeel aan het doodgaan was vanwege Aids en honger. Maar dat is dus al opgelost. Hadden ze wel even mogen melden. Ik ontzeg me nog elke maand een lekker CD'tje om een Foster Parents kind te matsen. Morgen meteen opzeggen en naar de Free record Shop.

  Yoeb


  **************************************************************


  Brieven aan Pim (1)

  Beste Pim,

  Goed nieuws uit je vaderland: Marcel van Dam is aan zijn eind. Nee, geen paniek, hij komt niet jouw kant op. Hij stopt met TV bedoel ik. Ze vinden bij de VARA dat de Rode Baron een te gezapig VVD hoofd heeft gekregen. Dat hebben de kijkbuissocialisten dan wel aan zichzelf te danken want om een inkomen van een gemiddelde achterstandswijk in je eentje te moeten opvreten valt ook niet altijd mee natuurlijk. Dat moet wel tot vetrandjes leiden. Jack Spijkerman wordt nu definitief het nieuwe VARA-gezicht omdat zijn taalgebruik nog niets verraadt over zijn salaris en bovendien beter aansluit op de arbeidersklasse. Het schijnt dat Marcel ontplofte als een Exotafles toen hij het nieuws hoorde maar jij hebt daar van bovenaf beter zicht op. Laat me eens weten! Ik had dat graag gezien.

  Je beoogd opvolger Wilders gaat nog niet zo lekker. Het zat erin natuurlijk. Een hard standpunt verdedigen met een zachte 'g' en een Mozartkapsel is nou eenmaal niet geloofwaardig. In het Land van Ooit maak je daar nog wel indruk mee op de kleuters maar in Den Haag lachen ze erom. Ik heb hem nog gemaild: Geert laat je denkbeelden groeien en je haar knippen. Dan lukt het. Wij weten ook wel dat Turkije niet bij Europa hoort, maar je vult er geen partijbrochure mee. Hij heeft nog twee jaar voor de verkiezingen maar een beetje eng vind ik hem wel hoor Pim. Beetje dommig. Zal die zachte 'g' wel zijn.

  O ja, we krijgen een referendum over de Europese grondwet. Raadgevend natuurlijk, dat begrijp je. Het volk mag natuurlijk geen echte stem krijgen als het over concrete zaken gaat. Dat zou regeren maar lastig maken. Maar stel je eens voor dat we erin zouden slagen onszelf wakker te stemmen uit de Europese nachtmerrie. Dan mag de vlag uit! Nou ja, dat mag tegenwoordig helemaal niet maar bij wijze van spreken natuurlijk. Wel lef trouwens, van de week was IJzeren Bea jarig en je zag ondanks duidelijke instructies toch hier en daar het schaamteloze rood-wit-blauw wapperen. Provocerende VVD ballen natuurlijk die niet aanvoelen hoe kwetsend ze eigenlijk zijn naar de allochtone meerderheid. Tijd dat ze als westerlingen hun plaats eens leren kennen hier.

  De SP doet het goed Pim en eerlijk gezegd: ik gun het ze stiekem nog ook. Hun oprechtheid compenseert hun lage IQ ruimschoots en maakt de PvdA extra ongeloofwaardig. En om eerlijk te zijn, ik koop blind een auto van Marijnissen. Maar van Van Aartsen zou ik nog geen winkelwagentje durven overnemen bij de Super. Dan wil ik toch eerst een ANWB keuringsrapport zien. Ongelooflijk, als die arrogante Olie B. Bommel karikatuur echt de VVD echt gaat leiden krijgt de PvdA over twee jaar een absolute meerderheid bij de verkiezingen. De VVD lijkt nu definitief in te dutten. Ik dacht dat ze na Dijkstal hun lesje wel geleerd hadden. Maar er is altijd nog wel een sneuere leider te vinden, blijkt.

  Hoe praten ze Boven trouwens over die doodgereden straatrover in Amsterdam? Hier was het onderwerp van gesprek hoor. Wilders heeft er nog op aangedrongen om het lichaam van de boef 3 dagen eenzaam in een politiecel te leggen. Want 'een overtreding blijft een overtreding', zei ie. De dader stond kort voor de diefstal nog voor de rechter om hem te overreden van zijn onschuld. De vrouw overreed hem met haar auto van het tegendeel.

  Zeg en hoe vind je Wouter Bos het doen? Best schattig toch? Zag je hem in het journaal? Hij vindt dat het Kabinet met vuur speelt als het gaat om het vreemdelingenvraagstuk. Vuur is ook best confronterend voor een partij die alleen gewend is rookgordijnen te leggen om het volk het zicht op de waarheid te ontnemen. Vuur is opeens zo dichtbij en heet, stel dat je je verbrandt, jakkes nee. Wouter haalde plichtsgetrouw uit naar het Kabinet dat natuurlijk de oorzaak is van alle ellende in ons land. 'Blablabla stoute minister Verdonk blablabla polariserend taalgebruik blablabla'. Ik haalde opgelucht adem. Dat klonk weer vertrouwd uit PvdA gelederen. Eerst zelf de boel onherstelbaar in het honderd laten draaien door jarenlang halfzacht beleid te voeren en vervolgens de restaurateurs stoïcijns de schuld geven als die de dingen bij hun naam durven noemen. Zo kennen we de PvdA weer. Gelukkig verandert niet alles in Nederland Pim. Maar heel veel wel. We missen je... Schrijf je?

  Yoeb

  PS: De groeten van prins Harry die ik onlangs tegenkwam bij een verkleedpartijtje. Hij was altijd erg van je gecharmeerd zei hij, maar vond je 'wel wat gematigd in je denkbeelden'. No hard feelings.  **************************************************************


  Brieven aan Pim (2)

  Beste Pim,

  Ik kom net van het Stadhuis en schrok me rot. Had ik me eindelijk neergelegd bij de legale instroom van Oostblokmaffia, Midden-Oosten extremisten, Caribische luilakken en Colombiaanse drugdealers, wordt er opeens een extra emigratiebalie geopend om de lange wachtrijen weg te kunnen werken van mensen die ons land gaan verlaten! Nee, geen remigratie van probleemsteuntrekkers maar het vertrek van de oorspronkelijke bewoners van dit land. Ik zie er nog wel eens een paar lopen in Amsterdam. En het ging de laatste tijd net een stuk beter nu we in Nederland met de dreigende Europese grondwet eindelijk iets gemeenschappelijks hebben gevonden om tegen te vechten. Wiegel gaat in de renovatie, Lubbers is met een smoesje teruggehaald en in Den Haag worden zelfs bizarre coalities gesmeed. Femke Halsema strijdt zij aan zij met Geert Wilders tegen de Europese grondwet omdat Groen Links de rechten van zoogdieren in het algemeen, en de Turkse schapen en geiten in het bijzonder er onvoldoende in beschermd vindt. Het kan nu niet lang duren voordat deze partij meer bewegingsvrijheid voor bomen opneemt in haar programma. Maar als dat de Europese eenwording kan stoppen ben ik voor.

  Minister Bot is het niet me eens. Hij wil vaart maken met ons Groot Europese Rijk zodat we ons kunnen verdedigen tegen de opkomende economie uit het Verre Oosten. De Tsunami heeft hem wel iets gekalmeerd en de vogelpest is ook veelbelovend maar echt lekker slaapt hij nog niet want er zijn nog altijd veel meer Indiërs dan Europeanen. En ze werken soms wel 60 uur per week. Wij halen hier de helft niet eens meer. Bot wil daarom ten strijde als een echte Europese Grootmacht. Misschien dat het dan lukt. Afrika kan van hem de Aids krijgen. Dat continent moeten we nu langzamerhand maar eens op durven geven, het gaat nu eerst om de economie van Europa, zegt ie. Een Munt, een Volk, een Rijk. Ja, retroretoriek is weer helemaal hip in de politiek, Pim. Maar ik kijk uit naar de parlementaire enquête over de ondergang van Europa in 2020, als alle EEG landen opgelucht de oude valuta en grenshokjes in ere hebben hersteld en de huidige Europese leiders in Nurnberg nog eens mogen uitleggen wat ze in hemelsnaam van plan waren met dat Grote Europa.

  Het gaat wel bergopwaarts met het onderwijs in Nederland Pim en dat zal je goed doen. We zitten alweer bijna op het niveau van Oezbekistan. En Den Haag pakt door! De VVD wil het eindexamen VMBO afschaffen. Het gaat volgens deze partij immers om praktische vaardigheden en niet om theoretisch geneuzel. Daar zit wel wat in: vaardigheid boven kennis. Maar opeens dacht ik… als we het VMBO al te theoretisch vinden hoe denken we dan in hemelsnaam over het wetenschappelijk onderwijs in ons land? De gemiddelde doctorandus stapt met 30 jaar straalbezopen en wereldvreemd uit het beschermde universiteitsleven en is niet in staat een fatsoenlijke brief te schrijven of een normaal vak uit te oefenen. Kun jij niet wat nonnen en bovenmeeschters laten reïncarneren? Ze zijn weer keihard nodig in het onderwijs.

  De zorgsector blijft natuurlijk een zorgsector. Dat was in jouw tijd al zo. De toegezegde overheidssteun voor verpleegtehuizen is via de directies terecht gekomen bij Mercedes-dealers, Italiaanse meubelmakers en drugsbaronnen. De bewoners zelf moeten nog steeds zelf hun luiers wassen en mens-erger-je-niet competities spelen om een hap warm eten en een wasbeurt te krijgen.

  De opwarmende aarde krijgt inmiddels steeds meer positieve neveneffecten. Niet alleen de poolkappen smelten, met een fantastische Noordelijke doorvaart als gevolg, ook de socialisten beginnen te ontdooien als het gaat om kernenergie. Hun gejuich om kooldioxidebrakende kolengascentrales begint wat te verstommen en door de oprukkende, energievretende plasmaschermen gaan we het met windmolens ook niet meer redden, beseffen ze nu eindelijk. Te laat natuurlijk, maar we gunnen ze in dit polderlandje hun leercurve. De PvdA heeft nu wel zelf voorgesteld om dit soort lage IQ’s op scholen beter te verspreiden zodat ze elkaar niet versterken en meer in contact komen met weldenkende leerlingen. Het is een begin maar er valt weinig meer te lachen in Nederland, Pim.

  Zelfs de nationale lolbroeken is het lachen vergaan. Youp van het Hek is zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij met meer dan 50km boven de toegestane snelheid door een kinderrijk Zeelands dorpje scheurde. Hij had van zijn benefietoptredens voor Atjeh een nieuwe Aston Martin gekocht en wilde even kijken wat de top was. Die lag erg gunstig voor de Rijksschatkist want daar gingen de liefdadigheidseuro’s uiteindelijk naar toe. En Youp? Die mag een paar maanden op de fiets. Dat kan ie best hebben want hij is uiteindelijk door trappen aan de top gekomen. Zo moeilijk is dat uiteindelijk niet.

  Wie ook geweldig blijkt te kunnen trappen is Guzman zeg. Met verbaal geweld had hij de top al bereikt maar dat gaf te weinig bevrediging. Dus hij probeerde nu eens met fysieke agressie op straat zijn ontspoorde jeugd een plekje te kunnen geven. Goeie knokpartij hoor. Flink veel bloed. Lekker ordinair. Helemaal zijn ding. En zijn act om het goed te praten bij de EO was topamusement. Ook thuis stroopt hij de mouwen graag op en ‘zeker niet voor de afwas’, wist zijn ex-vrouw te melden vanuit een Blijf van mijn Lijfhuis waar zij herstelt van een van zijn try-out’s. Pols jij daarboven eens naar de ophaaldatum van die Guzman. Hij is er echt aan toe. Vroeger hadden cabaratiers nog klasse. Dat hebben ze ons ook al afgenomen.

  Nou, ik stop er mee Pim. Ik word er maar depressief van. Engeland is veel leuker. Daar mag Charles eindelijk zijn tamponade bij Camilla legaal uitvoeren. Ze gaan trouwen en ontbijten na al die jaren voortaan ook samen. En omdat Charles moeite heeft met aangepast gedrag, hebben ze de wetten maar veranderd. Het lijkt nu te mogen. Zodra bewezen is dat Camilla een vrouw is staan alle lichten op groen maar dat is een kwestie van simpele DNA test. De Queen zelf heeft al afgebeld maar wel een overnachting in een bekend Parijs’ hotel geschonken en een Mercedes met chauffeur voor een plezierrit door nachtelijk Parijs... Die Lady, die!  **************************************************************


  Brieven aan Pim (3)

  Beste Pim,

  Je weet wat ze zeggen over topfuncties: als je maar licht genoeg bent kom je vanzelf boven drijven. En het klopt hoor. Want welke gezonken gewaande politicus is getipt voor een topbaan bij de VN? Adje Melkert. Echt waar! Na jouw verbale knock-out is hij toch weer bijgebracht met een paar jaar mediatraining en een cursus inlevingsvermogen. Wie had dat gedacht: Ad Melkert weer een betaalde baan!

  Kan het nog gekker? Ja Pim, dat kan. Vetproducten moeten zwaarder worden belast om Nederland slanker en gezonder te krijgen. Kroketaccijns, bereklauwbelasting, mayonaiseheffing.

  Kan het nog gekker? In Nederland wel! De ‘vogelliefhebbers’ in Friesland zijn boos omdat ze geen kievitsnesten meer mogen plunderen om een handje te krijgen van de Commissaris van de Koningin. Zoiets als dat Lenie van ‘t Hart van zeehondencreche Pieterburen in Canada mee staat te knuppelen op de jonge zeehondjes daar.

  Kan het nog gekker? Ja hoor, pak de krant maar! Onderzoek heeft aangetoond dat etnische minderheden met dezelfde taal, religie, culturele afkomst, eetgewoontes en kledingvoorschriften bij elkaar in de dezelfde wijk blijken te gaan wonen. Briljant onderzoek! En nu zijn ze daarover verontrust in Den Haag want wie had dat nou kunnen voorzien? Ze hadden daar gedacht dat er ook wat Marokkanen in Wassenaar zouden neerstrijken of in de laatste witte wijken in Oost Nederland.

  Kan het nog gekker? Jazeker. Ander onderzoek toont namelijk aan dat Nederlanders het acceptabel vinden dat soldaten in oorlogsgebied sterven. Kom er maar op. Studeer er maar op af! Er komt nu vervolgonderzoek naar de acceptatie van bladval in de herfst.

  Kan het nog gekker Pim? Yep, want Zalm moest weer eens naar Brussel om Frankrijk en Duitsland uit te leggen dat ze zich aan hun zelfbedachte Europese monetaire regels moeten houden. Dat kunnen ze natuurlijk niet dus ze willen die regels nu flexibel hanteren. En dan aan ons in een referendum vragen of wij zo’n Europa serieus willen nemen!

  Haha, kan het nog gekker? Ja, nog steeds. Marcel van Dam wil een boek tegenhouden waarin hij pijnlijk wordt geconfronteerd met zijn dubieuze wijze van verslaggeving. De VARA moest destijds een miljoen schadevergoeding betalen aan Exota maar Marcel blijft gewoon ontkennen.

  Kan het nog gekker? Ja, de Ajax aanhang is geschrokken van de 0-4 nederlaag tegen PSV. Ze denken daar namelijk dat als je trainer vervangt, dat er dan weer gewonnen wordt. Want aan de voetballers kan het daar nooit niet liggen.

  Kan het nog gekker? Ja, Geert heeft eindelijk een politieke evenknie aan de linkerkant gevonden. Femke Halsema is definitief bezweken voor het populisme en gaat nu ook ongenuanceerd tekeer tijdens congressen. Ze krijgt het politiek allemaal niet voor elkaar dus dan maar even lekker uit je dak. Onze intelligente, mooie Femke als ordinaire taartengooister!

  Kan het nog gekker? Ja nog ietsje Pim. Balkenende vindt namelijk ondanks alles dat Nederland eigenlijk een land is om geweldig trots op te zijn.

  Kan het nog gekker? Eh, nee, dat kan niet. Zo’n uitspraak lijkt me niet te overtreffen. Wie kan er trots zijn op deze door politici verkwanselde en machteloze Europese polder waar naar hartelust en ten koste van de eigen cultuur wordt geexperimenteerd met integratie van zoveel mogelijke verschillende rassen, culturen en religies. Waar de angst dus regeert en tolerantie als slap excuus wordt gebruikt voor onverschilligheid. Waar criminelen verlof krijgen voor hun eindexamen. En waar ik mijn kinderen moet uitleggen hoe dat allemaal kan. Nee Pim, op zo’n land ben ik allesbehalve trots. Dus kom maar op met die smeltende ijsbergen en laat het water ons grondgebied maar weer opeisen. Want voor een land dat zo diep is gezonken valt geen veilige dijk meer te bouwen.

  Yoeb

This post was edited by sealy at 14 Apr 2005


"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
21 Mar 2005

wat een lap tekst ... leuk voor voor het slapegaan misschien smilie
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
22 Mar 2005

sterk
Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
22 Mar 2005

is echt teveel om te lezen smilie
Take my hand and lead me to myself...
"http($this->addslashes("http://www.caman.nl/zooi/sig.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Gogga
African Bastard

avatar Gogga

Registered: 18 Oct 2002
Location: Sunny South Africa
Posts: 376
22 Mar 2005

Idd, te veel om te lezen.. smilie
- You can't kill what you cannot catch -
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
22 Mar 2005

Ik heb het eerste stuk gelezen, het rolt idd over het beeldscherm..De rest bewaar ik voor later smilie
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
14 Apr 2005

  Quote
  Brieven aan Pim (4)

  Beste Pim,

  Bij jullie is er natuurlijk feest vanwege zijn komst, hier was er mondiale rouw om de dood van de paus. Katholieken, Hindoes, Atheisten, Islamieten en zelfs de religieus intolerante humanisten waren er bij om de kerkvorst de laatste eer te bewijzen. Mooi, die verbroedering die de dood soms kan brengen. Kouwe Bea kon het eenvoudig niet. Ze slaagt er maar niet in haar rechtlijnige zwartekousenmentaliteit los te laten, liet zo onbedoeld haar ware gezicht zien en maakte meteen duidelijk wie ze als echte landgenoten beschouwt. Ze had trouwens ook nog een rekening te vereffenen met de paus.

  Toen die in 1985 in Nederland was had hij erop gestaan dat ze hem in het zwart zou ontmoeten. Dat moet je een vent als Beatrix niet flikken. Die laat zich niet door een kerkleider van een of andere religie vertellen wat ze aan moet trekken. Zelfs geen zwarte kousen als ze daar geen zin in heeft. Ze had nog even overwogen demonstratief haar zwartleren stoeipakje met bijpassende netkousen aan te trekken maar toen de toenmalige persvoorlichter haar voorzichtig had uitgelegd dat de paus haar benen ook dan niet aanstootgevend zou vinden had ze mopperig haar lange zwarte jurk maar aangetrokken. Maar nu, na al die jaren wachten kwam eindelijk haar dag der wrake en liet ze weten dat de paus inmiddels wel genoeg bloemen uit Nederland had gekregen. En dat zij niet naar elke begrafenis hoeft van vorsten uit kleine staten. Akkoord, voor Claus en Bernard had ze een uitzondering gemaakt maar hun testamenten hadden dan ook meer waarde dan het oude en nieuwe testament van de paus. Ik snap dat best. Zalm gelooft alleen in geld dus wilde er best wat doms over zeggen voor de camera om zich vervolgens te laten afserveren door Van Agt. Doet ie ook geen tweede keer meer.

  Shownieuws. Michael Jackson komt naar Nederland! Niet voor een concert maar voor zijn eigen rechtzaak. Na de vrijlating van Samir A. hebben Michaels advocaten hem aangespoord de pedofiliezaak in ons juridisch walhalla te laten afhandelen. Want weliswaar lag Michael naakt bij een kleuter in bed, stond zijn geslachtsdeel voorzien van condoom in hoogste staat van paraatheid en heeft de knul zijn mond vol over wat er die avond is gebeurd. Daarmee is in Nederland nog niet bewezen dat Michael voornemens was de jongen daadwerkelijk op stok te zetten. Sterker nog: naakt slapen is heel gezond en wat is er lekkerder dan even de kinderen bij je in bed? En gut zo’n ochtendspits is iets waar je als man nou eenmaal niets aan kunt doen. Daar word je mee wakker. Vrijspraak verzekerd. Als het allemaal achter de rug is zal Michael zijn nieuwe album ‘Bed’ in Nederland opnemen en in het Amsterdam Hilton een hele dag tussen de lakens blijven liggen met alle Kinderen voor Kinderen zangertjes. Pieeees!

  Dat is wel weer een voordeel van de vrijspraak van Samir. Het zet Nederland als Oranje Vrijstaat weer op de internationale kaart. Dat trekt publiek. Mladic heeft direct de trein naar Den Haag gepakt, Saddam krijgt weer hoop op een voorwaardelijke geldstraf en nabestaanden van Duitse oorlogsmisdadigers eisen dat de Nurnberger processen in Nederland overgedaan worden. Want de hele Tweede Wereldoorlog was achteraf ook niet zo bedoeld. De ellende begon pas toen andere Europese landen Duitsland opeens wilde tegenhouden. Hadden ze dat niet gedaan, was er ook geen bloed gevloeid. Verzet was uitdrukkelijk ‘verboten’ stond toch op de aanplakbiljetten. Daar zal een Nederlandse rechter ze geen ongelijk in geven. Dus goede kans dat de landing in Normandie onrechtmatig was en dat Europa de wederopbouw van Duitsland met terugwerkende kracht alsnog moet financieren.

  Curacao krijgt waarschijnlijk de status aparte. De inwoners van de bolletjesstreek hebben daar met meerderheid voor gekozen. Nederlandse belastingontduikers in Willemstad hebben er nog wat slapeloze nachten van gehad want er kon ook gekozen worden voor volledige aansluiting bij Nederland. En van de naheffing als gevolg van zo’n uitslag zou Nederland land in een klap van de staatsschuld af zijn geweest. Maar de Surinamers waren mild voor de gebruinde Gooise proleten en kozen wijs: geen Nederlandse wetgeving of bemoeienis, wel de Nederlandse overheidssteun.

  Het wapen van Nederland moet zo langzamerhand maar eens veranderen van een vuurspugende leeuw in een vuurspugende uzi. Deze week werden weer fluitend 100 wapens ontvreemd bij defensie en Schiphol bleek opnieuw een ideale overslaghaven voor internationale wapensmokkel. De terroristen die ermee in een KLM toestel stappen worden door Amerika al op 10km hoogte gesignaleerd en teruggestuurd maar de AIVD snapt er allemaal niks van. Wapens aan boord? Terroristen? Maar de rechter zei toch dat ze niks hadden gedaan? Nou dan! Donner kwam er niet mee weg en hij moet snel een signaal afgeven om Brussel het gevoel te geven dat alles hier onder controle is. Een radicale aanpak dus. En die komt er. In navolging van de legalisering van softdrugs komt er eindelijk een taxfree wapenwinkel op Schiphol. 'Daarmee halen we de wapenhandel uit het illegale circuit, hoeven we niet steeds alle koffers en toestellen te doorzoeken en zal de lol er voor terroristen dus wel snel afgaan', redeneert minister Donner, die deze week daadkrachtig een antiterreurbrigade heeft vrijgemaakt om Nederlandse dragers van Lonsdaletruien aan banden te leggen. Nee, niet OP banden, dat heeft de AIVD nog steeds niet onder de knie. Minister Zalm ziet wel iets in die ludieke kledingactie van Donner en wil nu in een vergelijkbare operatie buitenlands geld traceren door dragers van Ralph Lauren poloshirts te laten schaduwen. En ouders met Chinees ogende adoptiekinderen in te dure Oililypakjes moeten ook oppassen want kindersmokkel zal spoedig op vergelijkbare wijze worden aangepakt.

  Dus al met al gaat het hier nog steeds kalmpjes bergafwaarts. Maar daar zit ook een leuke kant aan. Het NOS 8-uur journaal wordt door al deze berichten zo kolderiek dat het amusementsgehalte te hoog dreigt te worden en het daarom naar RTL4 moet verhuizen. Om je dood te lachen. Of nee, dat zou de begrafenisondernemers weer in de kaart spelen. Die hebben weer een goede week achter de rug en de prijzen van een uitvaart weer flink verhoogd. Zij krijgen steeds beter door wat jij al weet: De dood is wel leuk!

  Yoeb

"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
16 Apr 2005

3
Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
 1 
© 2000 - 2021 BastardDomain.com