fact: "The fellow who thinks he knows it all is especially annoying to those of us who do."
BastardDomain Forums \ Media \ Spore
Spore
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
25 Jul 2007

Wow, ik kon me niet voorstellen maar blijkbaar kom ik hier toch met iets nieuws:

voor het eerst sinds HL2 kijk ik weer een keer uit naar een game, en ik denk niet dat er de komende tijd nog een gamingconcept gaat komen wat zo technisch vernuftig in elkaar zit (en voor mijn gevoel buitengewoon relaxed gamen is).

We hebben het hier over "http("http://youtube.com/watch?v=T8dvMDFOFnA") . "\" target=\"_blank\">Spore"

Een game met de evolutietheorie als basis, waarbij je begint als een ééncellig organisme, en uiteindelijk uitgroeit tot complete zonnestelsels en beyond.

Het meest massieve aan dit spel vind ik nog dat je een asynchrone multiplayer hebt (als het ware): het spel speel je in je eentje, de wereld op jouw PC bestaat alleen maar op jouw PC, maar nagenoeg alle content van het spel bestaat uit organismen, gebouwen etc. die door andere spelers bedacht zijn.

Hoe het werkt: speler a bedenkt een ras en speelt hiermee in zijn wereld. Door de manier van spelen krijgt zijn ras een gedragspatroon mee. Naast het ras kun je ook nog zelf gebouwen maken. Al deze informatie wordt opgeslagen op een centrale database.

Speler b met zijn wezens leeft in een volstrekt andere wereld (misschien zou je het zelfs een parralel universum kunnen noemen), en op basis van het wezen wat speler b heeft gecreëerd , wordt er een gebalanceerd eco-systeem opgebouwd. De computer bepaald dat het wezen van speler a goed thuis zou passen in de wereld van speler b, en kopieert de data van de database naar de computer van speler b. De computer bepaalt vervolgens op basis van de karaktertrekjes van de overgekopieerde wezens, hoe deze wezens in de wereld van speler b zich zullen gedragen - zonder dat speler A er ook maar iets voor hoeft te doen.

Dit betekent dus uiteindelijk dat

- Geen enkele speler in dezelfde wereld speelt
- Alle levensvormen in jouw spel zijn gemaakt door talloze andere mensen

Wat ik nog vetter vind is dat je dus zelf een ras kunt ontwerpen wat zo sterk mogelijk is om zo te overleven in de werelden van andere spelers. Ik weet niet wat hier exact de mogelijkheden voor zijn , maar ik neem aan dat hier ook wel een ranking voor zal komen. En dit zonder dat je continue online moet zijn. Omdat jouw wereld alleen maar bestaat in jouw game, gebeurd er niets als je niet speelt

Dit laatste vond ik altijd erg kwalijk worden bij bijvoorbeeld spellen zoals WoW, waarbij je wel continue moet blijven spelen om een bij te blijven. Nu speel je gewoon relaxed je spelletje zonder je zorgen te moeten maken of je wel aan je uren komt om nog "goed" te blijven in het spel.

Kennen de heren bastards het al? En wat vinden de heren bastards er van?
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
25 Jul 2007

het feit dat iedereen zijn eigen ding kan verzinnen en uitbouwen en dat dan worldwide verspreiden is wel interessant...

ff demo tsjekken
Take my hand and lead me to myself...
"http($this->addslashes("http://www.caman.nl/zooi/sig.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
25 Jul 2007

ze moeten zoiets (het vorm geven van je karakter) laten uitvoeren met met soort geintergreerde en simpele versie van zbrush 3, bouw je in no time, en vet simpel ook nog eens, een vette character gewoon polylimiet instellen en hoppa, geen grenzen aan creativiteit smilie

zbrush 3:

http://youtube.com/watch?v=FgTBinucsfc
Take my hand and lead me to myself...
"http($this->addslashes("http://www.caman.nl/zooi/sig.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
26 Jul 2007

Spore volg ik al een hele tijd maar de laatste tijd lees ik er bijna geen positieve dingen meer over
het schijnt ook al flink uitgesteld te zijn.

die zbrush ziet er heel gaaf uit
werk jij daar mee caman?

This post was edited by Gorgeous George at 26 Jul 2007

fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
28 Jul 2007

Ik vind het concept van de builders in de game er ongeveer uitzien als de zbrush, maar dan versimpeld. EN inderdaad erg brute app.

Ik heb nog wel ergens een filmpje gevonden van een demo van spore die uit 2007 komen. De bedenker van Spore heeft ook een keer bij TED gesproken. Maar daarna was het stil inderdaad. Ik hoop, ondanks de weinige berichten en de grote vertragingen, dat het spel alsnog uit gaat komen. Ik weet wel dat een gamingconcept zoals dit voor mij een compleet nieuw computersysteem kan verantwoorden. Ik vind het echt te vet om te missen
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


 1 
© 2000 - 2023 BastardDomain.com