fact: "Never doubt that a small group of bastards can change the world... Indeed, it's the only thing that ever has."
BastardDomain Forums \ Media \ Autodesk communities / Revit
Autodesk communities / Revit
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
20 Aug 2007

Onlangs werd ik door een klasgenoot gewezen op het bestaan van de autodesk communities.
Vooral de studentencommunity is interresant, en wel om de volgende reden:

Door je hier (gratis!) aan te melden, krijg je toegang tot ALLE software van Autodesk. Hieronder vallen bijvoorbeeld: 3DS max, AutoCAD, Revit, e.v.a.
Als student mag je gratis de laatste versies van deze programma's downloaden en gebruiken onder een tijdelijke (verlengbare) licentie van 450 dagen. Het enige wat je hiervoor op moet geven is je eigen e-mail adres van een onderwijsinstelling, maar zelfs dat is niet per definitie nodig.

Linkje:
http://students6.autodesk.com/

Nu ben ik zelf erg geinterreseerd in Revit, een programma dat verder gaat waar AutoCAD ophoud.
Het standaard 2D tekenen wordt er losgelaten, en als gebruiker wordt je in een 3D omgeving geplaatst die veel vriendelijkere ontwerpmogelijkheden heeft.

Je tekend niet langer in losse lijnen, maar in volumes die onderling koppelbaar zijn. Dit heeft als voordeel dat een wijziging in één onderdeel van je ontwerp direct wordt doorberekend naar alle gelinkte onderdelen. Ervoor zorgend dat je niet álles opnieuw aan hoeft te passen, én je geen dingen over het hoofd ziet bij wijzigingen.

Nu ben ik hard bezig om dit programma te leren kennen aan de hand van tutorials (onder anderen van de autodesk site) maar ik weet dat er veel betere commerciële trainingsvideo's beschikbaar zijn.
Mijn vraag: heeft iemand toegang tot dit soort video's?
200 dollar voor een DVDtje gaat mij een beetje te ver...
[user image]
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4747
21 Aug 2007

ik ken het programma niet
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
23 Aug 2007

Sealy, is het niet zo dat autocad 2006 ook een soort van blokkendoos gebruikt...Nou ja, dat weet ik zeker aangezien ik er mee heb gewerkt: dynamic blocks kun je met een aantal rules definieren zodat je ze allemaal kunt schalen...Resultaat is een heerlijke blokkendoos...Heb het toen voor CSI industries onderzocht, ze maken daar logistieke systemen voor de FMCG industrie..Werkte best lekker omdat zze grotendeels min-of-meer standaard units gebruikte daar

Wat is het verschil tussen 2006 en Revit, want ook ik ken het niet...
Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem


sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
24 Aug 2007

ik kan het wel uit gaan leggen, maar makkelijker is het om ff de pagina van autodesk te bezoeken.

Komt er op neer dat autocad voornamelijk 2D bedoeld is, met een mogelijkheid dit door te zetten naar (eenvoudige) 3D modellen.

Revit is juist ingesteld op het tekenen in 3D, waar later 2D plattegronden en aanzichten van gemaakt kunnen worden. Hierbij hoef je alles dus maar 1x te tekenen, terwijl je bij autocad voor elke tekening alles opnieuw moet maken.
[user image]
Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
27 Aug 2007

ik heb hier 3dsmax 9 liggen, originele versie smilie
Take my hand and lead me to myself...
[user image]
 1 
© 2000 - 2018 BastardDomain.com