fact: "Damn man, yesterday i saw one"
BastardDomain Forums \ Serious Shit \ Groot beeldscherm is goed, maar niet te groot
Groot beeldscherm is goed, maar niet te groot
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
15 Mar 2008

Woensdag 12 maart 2008, 14:23 - Een Amerikaanse onderzoeker heeft ontdekt dat beeldschermen die groter zijn dan 24 inch zorgen voor afname van de productiviteit.
eKudos MSN Reporter NUjij.nl Symbaloo 32 reacties Door Martin Gijzemijter

Het is een bekend feit dat werken met meer dan één beeldscherm een gunstig effect heeft op de productiviteit van een werknemer. James Anderson, professor communicatie aan de University of Utah heeft echter ontdekt dat het werken met één groot beeldscherm meer productiviteit oplevert dan het werken met meerdere kleine beeldschermen.
52 procent meer productiviteit

Het onderzoek van de professor is een vervolg op een onderzoek dat in 2003 werd uitgevoerd. Er werd toen bekeken hoe lang het een gemiddeld persoon kostte om een Word-document of spreadsheet te bewerken met behulp van één beeldscherm en vervolgens met twee beeldschermen. Anderson voerde dezelfde test uit, maar liet de proefpersonen ditmaal werken met twee beeldschermen van 20 inch, één beeldscherm van 24 inch en een beeldscherm van 26 inch.

De personen die werkten met een scherm van 20 inch, zagen hun productiviteit met 44 procent toenemen op het gebied van tekstverwerking en 29 procent tijdens het werken met spreadsheets, ten opzichte van een beeldscherm van 18 inch. Diezelfde prestaties verbeterden met 52 procent op het gebied van tekst en 26 procent met spreadsheets, toen er een beeldscherm van 24 inch werd gebruikt.
Toename niet eindeloos

Je zou verwachten dat dergelijke prestaties blijven toenemen bij het vergroten van de beeldscherm. Anderson's onderzoek wees echter uit dat dit niet het geval is. Toen hij de personen namelijk een beeldscherm van 26 inch voorschotelde, namen de prestaties op het gebied van spreadsheets niet toe, maar juist af.

Volgens de onderzoeker is dit eenvoudig te verklaren: "Als je meer vensters hebt open staan, heb je ook meer ruimte op je bureaublad, en meer gegevens die je kunt verwerken, dat is logisch. Maar er is een punt waarop meer ruimte niet resulteert in meer prestaties. Ik denk dat dit komt door de tijd die je nodig hebt om de werkomgeving te beheren. Des te meer vensters je op het beeld kunt toveren, hoe meer tijd je kwijt bent om deze te beheren. Bij een 26 inch beeldscherm gaat de tijdwinst op het gebied van productiviteit verloren door de tijd die nodig is om de werkomgeving te beheren."
17 inch schermen vervangen

Volgens Anderson is de meest ideale situatie voor een werknemer daarom een situatie waarbij er één beeldscherm is van 24 inch, of twee beeldschermen van 20 inch: "De slechtste werkomgeving is er eentje met slechts één beeldscherm van 17 inch. Als Amerikaanse bedrijven al hun 17 inch beeldschermen zouden vervangen, dan zou er landelijk een gigantische toename in productiviteit ontstaan". Volgens de onderzoeker zijn er nog zo'n 19 miljoen 17-inch schermen in omloop bij Amerikaanse bedrijven.
bLAM
Kroquet Bastard

avatar bLAM

Registered: 27 Aug 2001
Location: anywhere
Posts: 1669
17 Mar 2008

ik heb mn 22" van de hand gedaan omdat die al te groot was. nog mooi een euro winst op gemaakt bij de verkoop smilie
"Never let your sense of morals prevent you from doing what's right - Isaac Asimov"
 1 
© 2000 - 2022 BastardDomain.com