quote: "There is nothing great in the world that does not owe it's origin to the creative ability of a group of bastards."
BastardDomain Forums \ General Chat \ Leer 300 woorden per minuut te lezen in 15 minuten tijd
Leer 300 woorden per minuut te lezen in 15 minuten tijd
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
17 Oct 2008

...En ik had zelfs niet bijster moeite om 500 woorden te lezen na die 15 minuten.

Ok, ok, ik weet dat waarschijnlijk zo'n beetje iedereen hier wel lifehacks van Nu.nl wel eens checked, maar toch even hier:

http://www.rapidreader.com/

Download de trial, doe de tutorial en verbaas jezelf over de leessnelheid die je kunt halen. Ik zat op mijn werk en had zin in pauze dus ik dacht, weet je wat: ik download die applicatie en ga 15 minuten pauze opofferen om te kijken of het inderdaad scheelt... En dat doet het echt

Als het gaat over leessnelheid zijn er twee zaken die ons tegenhouden om snel te kunnen lezen:

1. het feit dat we met onze ogen over de tekst moeten bewegen
2. De vanaf kleins af aan aangeleerde tik om woorden in je eigen gedachten "te spreken"

Mensen die zich al bezig houden met snellezen herkennen deze redenen - die zijn al langer bekend. Rapidreader is een applicatie die (in mijn ogen) vooral punt 1 aanpakt (ik denk dat punt 2 een kwestie van leren is). Rapid reader houdt daarbij rekening met de kadans van de text: komma's , punten, woorden in caps-lock worden allemaal meegenomen in de snelheid waarmee woorden op het scherm komen. hierdoor is de betekenis van de zin meteen duidelijk.
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
26 Oct 2008

Het stond een tijdje in de todolist maar ik heb het nu ook gedaan. Ik was sceptisch maar het werkt inderdaad gewoon goed. Alleen jammer dat het niet in een normaal boek werkt. Heb jij inmiddels al een iPhone app gevonden die dit ook kan Frax?

[edit]SpeedReader ziet er wel interessant uit.[/edit]

This post was edited by Fox at 26 Oct 2008


Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
28 Oct 2008

Inderdaad: ik heb het nog eens geprobeerd met een rapportje maar alle informatie waarvan de betekenis gevoelig is voor de vorm waarin het staat (tabellen bv) worden hier niet goed mee getoond..

Ik heb het al een tijdje op mijn todo lijstje staan om idd een iPhone variant te vinden, want daar zou zoiets echt te handig zijn... Helaas nog zonder success

fraXTC gaat de speedreader eens onderzoeken
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


 1 
© 2000 - 2021 BastardDomain.com