fact: "To be or not to be"
BastardDomain Forums \ Media \ Zeitgeist: the movie
Zeitgeist: the movie
Aquman
Vitamine Bastard

avatar Aquman

Registered: 11 Jul 2001
Location: Eindhovuh
Posts: 1109
9 Nov 2008

Kijk en huiver: http://www.youtube.com/watch?v=0kHhc67GopM

In deze film wordt nog eens bevestigd wat ik in diverse boeken heb gelezen de afgelopen jaren. Voor diegenen die na het bekijken van deze film meer info wensen, raad ik aan om de volgende boeken te lezen:
- De ware geschiedenis van de Bilderberg Conferentie, Daniel Estulin, 2006
- Worden wij wakker?, Marcel Messing, 2006
"Ruimte en tijd zijn niet omstandigheden waarin wij leven, maar manieren waarop wij denken"
Albert Einstein
Fox
The Guzzler

avatar Fox

Registered: 10 Apr 2001
Location: North-Brabant
Posts: 9401
11 Dec 2008

Het duurde even maar eindelijk heb ik de docu gekeken. Schrok toch wel van dat derde deel. Had daar nooit zo bij stil gestaan. Impressive.

Maar Aquman, jij hebt er al veel over gelezen. Zijn er oplossingen? Kunnen we nog een zijweg inslaan of gaan we al te hard?
Refuse to do what you don't want to do.
"http("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/quote.php") . "\" target=\"_blank\">"http($this->addslashes("http://www.bastarddomain.com/dev/ico/signature.php?show")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />""
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
22 Dec 2008

Ik lag een weekje geleden ziek in bed en dus had ik de tijd om die film eens te kijken... Ik moet zeggen: een stuk beter onderbouwd en overtuigender dan de gemiddelde "de-wereld-is-een-samenzwering" film.

Ik vond het beginstuk zeer treffend: religies zijn ook voor 90% hetzelfde en hetzelfde geld voor hun doel. Wat jij bedoelt met het derde deel weet ik niet Fox, maar ik weet wel dat ze nog een Zeitgeist 2 hebben die specifiek gaat over het deel van de "money making mechanics". Dus als je dat bedoelt is die misschien ook nog de moeite waard.

Ik denk dat het probleem wat Zeitgeist omschrijft best reëel is. Ik denk dat we met zijn allen op een punt zijn aangekomen dat we onszelf binnen 100 jaar volstrekt van de aardbodem hebben geveegd, of er een oplossing is gevonden. Nou ja, oplossing: ik denk dat het vooral een mindset is die moet veranderen: wij mensen zijn een macro-organisme. Zolang we dat niet door krijgen, zijn er altijd mensen die macht willen opeisen en die macht zullen misbruiken voor eigen belang.
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


Aquman
Vitamine Bastard

avatar Aquman

Registered: 11 Jul 2001
Location: Eindhovuh
Posts: 1109
17 Jan 2009

Ik heb gisterenavond Zeitgeist deel 2 gekeken dat inderdaad gaat over "money making mechanics". Erg interessant wederom. In dit deel wordt er trouwens ook een mogelijke oplossing aangedragen (check The venus project). We kunnen dus nog een zijweg inslaan Fox smilie
"Ruimte en tijd zijn niet omstandigheden waarin wij leven, maar manieren waarop wij denken"
Albert Einstein
sealy
lil big bastard

avatar sealy

Registered: 20 Feb 2002
Location: @huis
Posts: 4847
17 Jan 2009

Ik heb het eerste deel van de film al eens gezien en ik vond het eigenlijk behoorlijk slecht...

Tijdens het kijken naar het eerste deel kwamen er bij mij meteen een aantal vraagtekens naar boven die ik eens ben gaan uitzoeken. Moet zeggen dat het alweer even een tijdje geleden is, dus ik weet niet meer precies hoe het ook alweer ging, maar onderstaande is wat ik er toen uitgehaald had (op een ander forum)

Ik vond de onderbouwingen behoorlijk mager, het grote aantal "fouten" vind ik weinig hoopgevend.
Deel 2 en 3 moet ik nog eens onder de loep nemen.

Ik heb geprobeerd om niet alleen wiki's te raadplegen, daar die ook fouten kunnen bevatten.

Horus
- Horus is niet dé god van de zon, dit was Ra (Amun-Ra). Horus wordt origineel gezien als god van de lucht of god van de farao's. Later is de zon wel bij zijn takenpakket gekomen.
- Het plaatje met de zongetooide god dat de docu bij horus laat zien is dan ook dat van Ra, Horus wordt meestal afgebeeld met een Rood/witte hoofddeksel, dat de beide delen van Egypte symboliseerd. (upper & lower nile)
- Horus is geboren als zoon van 2 goden Osiris en Isis. Horus' vader, Osiris, was gedood in een gevecht met zijn broer Seth. Zijn lichaam werd in stukken gehakt, maar later weer bij elkaar gebracht door Isis. Alleen kan Isis zijn penis niet vinden. Door magie krijgt zij echter met het zaad van Osiris toch haar zoon: Horus. Maagdelijkheid is wat dat betreft een groot woord.
- Horus voert een gevecht met zijn oom Seth, die eerder Osiris vermoord heeft. Hij verliest hierbij zijn oog maar wint uiteindelijk wel. Hierna keert Osiris als kongin der goden in de belichaming van Horus terug op de troon. Niks dood & wederopstanding dus.
- Sterren? 3 koningen? Leraar? Gedoopt? Lamb of god? Begraven voor 3 dagen?

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Horus#Sun_god
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geboorte_van_Horus
http://gwydir.demon.co.uk/jo/egypt/horus.htm

Attis
- Inderdaad geboren als zoon van een maagd.
- Gestorven door zelfdoding als gevolg van het afsnijden van zijn eigen penis, waarna de wond zich niet meer sloot. Geen kruisiging dus.
- Hier en daar wordt zijn wederopstanding genoemd, maar vaker nog gaat het verhaal dat hij terugkeerde op aarde als denneboom.
- Ster in het oosten? Geboren op de 25e?

Bronnen:
http://homepage.mac.com/cparada/GML/Attis.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Attis
http://nl.wikipedia.org/wiki/Attis

Krishna
- 900BC? Nee hoor! 3000BC
- Geboren op 19/20/21 juli, niet op 25 dec.
- Is waarschijnlijk wél geboren als zoon van een maagd.
- Volbracht niet zozeer wonderen, alswel heldendaden: Hij was het die de demonen keer op keer versloeg en oorlogen won.
- Krishna vond de dood, zittend onder een boom op 87 jarige leeftijd. Hij werd door een jager per ongeluk als prooi gezien en dodelijk verwond door een pijl.
- Krishna stond niet op uit de dood. Zijn dood werd gezien als een vloek van zijn moeder, die vond dat hij niet genoeg gedaan had om oorlogen te voorkomen.
- Ster in het oosten?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Krishna
http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna#Later_life
http://krishna.avatara.org/

Dionysus
- Zoon van Zeus en Semele (in latere verhalen Persephone), Toen zijn moeder doodging in een godentwist was Dionysus was nog niet geboren. Hij werd door Zeus zelf gered. Hij naaide hem in zijn dij tot hij volgroeid was en geboren kon worden.
- Geen maagden hier.
- God van wijn, feesten, orgiën, dronkenschap en landbouw. Absoluut geen King of Kings.
- Omdat hij met de hamer van Zeus zat te kloten terwijl zn pa er niet was, werd hij door goden die er last van hadden vermoord. Athena redde echter zijn hart, waaruit Zeus zijn zoon deed herrijzen.
- Hij verrichte wel goddelijke wonderen zoals het laten herrijzen van een andere god uit de dood of het beinvloeden van hele volken met wijn.
"Preformed Miracles" is hier dus wel een beetje makkelijk gesteld.
- Geboren op de 25e?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dionysus
http://en.wikipedia.org/wiki/Dionysus
http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/mythologie/8968-griekse-mythologie-god-dionysus.html

Mithra
- 1400, niet 1200 BC
- Niet geboren maar geschapen door Ahura Mazda
- Geboren op de 25e? 12 volgelingen?
- Er wordt nergens gesproken over de dood van deze god, laat staan wederopstanding.
- Verschillende interpretaties van deze god, afhankelijk van het land waarin zijn geloof gepredikt werd.

Bronnen:
http://www.pantheon.org/articles/m/mithra.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mithra
http://en.wikipedia.org/wiki/Mithra

Christus
- Uiteraard klopt het verhaal van Jesus Christus wel zoals zij het vertellen
- Belangrijk detail: Jesus wordt niet gezien als God, alswel als zoon van god. Alle hierboven aangehaalde personages zijn stuk voor stuk individuele goden.
- De 3 koningen komen pas op 6 januari aan bij Jezus' Kribbe. Als zij al die dagen de ster in het oosten gevolgd hebben die dan op één lijn zou liggen met de 3 sterren van Orion's riem, zouden zij na 13 dagen wandelen behoorlijk de verkeerde kant op gestieffeld zijn. De positie van de sterren ten opzichte van elkaar en de zonsopkomst veranderd in 13 dagen behoorlijk.

Maagd = Bethlehem?[/b]
Als we even wat nader kijken naar het sterrenbeeld "http("http://en.wikipedia.org/wiki/Virgo_%28astrology%29") . "\" target=\"_blank\">Virgo" (maagd), zien we nergens de vertaling "House of bread" in letterlijke zin terugkeren. "http("http://nl.wikipedia.org/wiki/Bethlehem") . "\" target=\"_blank\">Bethlehem" vertaald wel naar brood- of vleeshuis, maar een directe link met het sterrenbeeld Maagd valt niet eenduidig te trekken.

Het zuiderkruis (Crux)
In de docu wordt het zuiderkruis een vergelijking binnengetrokken met het langer worden van de dagen. De zon zou op de kortste dag ondergaan, wanneer deze zich recht onder het zuiderkruis bevind. Het zuiderkruis heed echter niet voor niets "zuiderkruis". Het sterrenbeeld is enkel op het zuiderlijk halfrond waarneembaar, en laten alle godsdiensten die tot dan toe in die docu genoemd zijn zich toch op het Noordelijk halfrond bevinden! ("http("http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=18.646245,7.382813&spn=131.405734,360&z=2") . "\" target=\"_blank\">Google maps"
Indië, Egypte, Israel, Griekenland, liggen allemaal stuk voor stuk te noordelijk om het sterrenbeeld waar te kunnen nemen. Alleen in Indonesië is het sterrenbeeld zichtbaar. Het meest beleide geloof daar, het Boedhisme, vond zijn oorsprong echter in het noorden van Indië, in de buurt van de grens van het huidige Nepal ("http("http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=19.228177,80.947266&spn=42.034104,96.328125&z=4") . "\" target=\"_blank\">Kaartje")

Het kruis met de circel
This was hnot just an artistic impression or tool, to track the suns movement. It was also a Pegan spiritual symbol, the short hand of witch looked like this: This is not a symbol of Christianity. It's a Pagan adaptation of the cross of the Zodiac
Dit symbool wordt gesteld te zijn een "Pagan spiritual symbol" ("http("http://images.google.nl/images?hl=nl&q=paganism&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi") . "\" target=\"_blank\">Paganism" = Heidendom) en een heidens teken.

Het kruis met de circel wordt ook wel het Keltische kruis genoemd, en is een samenvoeging van het christelijke kruis en een heidens zonnerad. Dit teken symboliseerd het Keltische Christendom.
Een heidens zonnerad (Pagan's circle) Bestaat echter niet uit 4, maar 8 segmenten

"http($this->addslashes("http://www.mariannesweb.nl/folklore/afbeeldingen/kerstmis/sabbatwiel.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />".

    Quote
    Vele kruizen werden gebouwd in Ierland en Groot-Brittannië tijdens de 8e eeuw. In de Noordse mythologie was het kruis echter het symbool van de god Odin. Het Keltische kruis werd dan ook niet gezien buiten de plaatsen waar vroeger Odin aanbeden werd.
    De culturele verwijzingen van het kruis naar de zon en naar Arische tradities leidden tot een gestyleerde vorm van het kruis als embleem van verschillende extreemrechtse groeperingen, vooral in Frankrijk.
    In Frankrijk en andere Europese landen wordt dit gestileerde symbool alleen nog geïdentificeerd met extreemrechts, terwijl in Ierland het kruis nog altijd gezien wordt als verwijzing naar de Ierse identiteit.
    Keltische kruisen worden ook verbonden met nationalistische groeperingen die streven naar een grotere onafhankelijkheid van Keltische minderheden, bijvoorbeeld in Bretagne.


"http($this->addslashes("http://www.fenris-postorder.com/images/Klever%20-%20Keltisch%20Kruis.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"

Het is deste vreemder dat dan gesteld wordt dat het "dus" logisch is dat Jesus in den beginne vaak wordt afgebeeld met een circel + kruis rond zijn hoofd. Een "heidens" symbool, dat samen met de here Jesus wordt afgebeeld in den beginnen van het Christendom?
Ik raak hier de draad even kwijt hoor...

Crown of Thorns
Er wordt, naast talloze andere vergelijkingen met de zon, ook een link getrokken tussen de doornenkroon en de zon.
De bijbel verhaalt echter dat de doornenkroon, samen met een rietstok en een oude mantel, een bespotting waren van Jesus' titel als Koning van de Joden.
Hij kreeg deze kroon pas toen hij aan het kruis gehangen werd. De positie waarin hij toen verkeerde als die van een ondergaande / stervende zon (als we dan toch links gaan leggen) past wat dat betreft helemaal niet bij de symboliek van een stralende zon die de kroon volgens de docu moet uitbeelden. Veel andere paralelen die met de zon getrokken worden zijn, zie boven, redelijk makkelijk onderuit te schoffelen.

"http($this->addslashes("http://upload.wikimedia.org/wikipedia/nl/b/be/Inri.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
Voor wie zich nu afvraagt wat INRI betekendt op het bordje aan het kruis: Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum (Jezus van Nazaret, koning der joden) Daar opgehangen door Pontius Pilatus, de koning die Jesus tot de dood veroordeelde door kruisiging


This post was edited by sealy at 17 Jan 2009


"http($this->addslashes("http://members.home.nl/sealy/Signature.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
 1 
© 2000 - 2023 BastardDomain.com