fact: "Bat is the best"
BastardDomain Forums \ General Chat \ Lekker recept
Lekker recept
eyecatcher
Trend setting Bitch

avatar eyecatcher

Registered: 27 Aug 2007
Location: Utrecht
Posts: 186
8 May 2009

Wie heeft er een leuk of lekker recept dat ie wil delen met ons?
Voor als bijvoorbeeld je schoonouders op bezoek komen of je nieuwe vriend(in). Deze hieronder is supermakkelijk, snel klaar en ook nog lekker!

pasta koken en ondertussen:

3 tenen knoflook ff bakken, 2,5 dl slagroom erbij doen, beetje bieslook (verse), beetje mosterdpoeder, zout en peper erbij en ff laten koken.

gerookte zalmsnippers erbij gooien + 2 tl citroensap.

de pasta erdoorheenroeren, bestrooien met parmezaanse kaas, nog meer bieslook erop en wat zongedroogde tomaatjes.

Eventueel erbij geserveerd een salade van rucola, cherrytomaatjes en pijnboompitjes.

Eet ze!

bierdopje
-W-
Bushmeister

avatar -W-

Registered: 26 Apr 2005
Location: Eindhoven
Posts: 1111
9 May 2009

Ik heb laatst deze gemaakt toen mijn ouders langs kwamen
http://www.smulweb.nl/975599/koken/recept/Stoofpot-met-kip-kruidig
echt een succes!
Het heelal is vol magische dingen die geduldig wachten tot ons verstand er scherp genoeg voor is. - Eden Phillpotts (1934)

"http($this->addslashes("http://www.remotesecurityservices.nl/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
eyecatcher
Trend setting Bitch

avatar eyecatcher

Registered: 27 Aug 2007
Location: Utrecht
Posts: 186
9 May 2009

Klinkt lekker, maar met wat voor kip dan? kippebouten? en geserveerd met rijst?

bierdopje
-W-
Bushmeister

avatar -W-

Registered: 26 Apr 2005
Location: Eindhoven
Posts: 1111
9 May 2009

Ik had het idd met rijst en kip filet.
Het heelal is vol magische dingen die geduldig wachten tot ons verstand er scherp genoeg voor is. - Eden Phillpotts (1934)

"http($this->addslashes("http://www.remotesecurityservices.nl/stuff/bushmeister.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
rens
Flying Bastard

avatar rens

Registered: 18 Oct 2002
Location: Behind-U
Posts: 1257
9 May 2009

Deze zijn echt super lekker. Heb ze zelf al een paar keer gemaakt, alleen heb je wel een brood machine nodig.

Lekker als ontbijt met een glas melk. Heerlijk.

Ook nog een filmpje hoe het er allemaal ongeveer uit ziet.
http://www.youtube.com/watch?v=Yajrum3yYVI

Kaneel Rollen (Cinnamon Rolls)
Ingrediënten voor 12 rollen
Voor het Deeg
 235 ml warm melk (45 graden C)
 2 eieren, kamer temperatuur
 75 g margarine, gesmolten
 615 g tarwe bloem
 6 g zout
 100 g witte suiker
 10 g gedroogde gist (bv. Dr. Oetker Gist Levure)
Voor de vulling
 220 g bruine suiker
 15 g kaneel
 75 g echte boter (roomboter), zacht gemaakt
Glazuur voor erboven op
 85 g roomkaas (bv. Philadelphia), zacht gemaakt
 55 g echte boter (roomboter), zacht gemaakt
 190 g poeder suiker (wat over pannenkoeken gaat)
 3 ml vanille extract
 0.8 g zout
Bereidingswijze
1. Plaats de ingrediënten onder het kopje “Voor het Deeg” in het brood machine in de volgorde voorgeschreven door de fabrikant (meestal: eerst melk, eieren, margarine, zout. Daarna pas de bloem, suiker en gist zodat als de machine aan staat dat alles goed wordt gemengd. Meestal vloeistoffen eerst, daarna pas de droge ingrediënten). Selecteer de “Dough cycle” (Deeg cyclus), en druk op start. Duurt ongeveer anderhalf uur voor het deeg klaar is.
2. Nadat het deeg ongeveer twee keer zo groot is plaats het deeg op een plaat of aanrecht met een dun laagje bloem erover. Plaats een vochtige thee doek over het deeg en laat het ongeveer nog 10 minuten staan. Bereid de vulling alvast voor door in een klein schaal de bruine suiker en kaneel te mengen.
3. Na 10 minuten rol het deeg met een deegroller in een vierkant van ongeveer 40 x 55 cm. Verdeel de 75g roomboter over het deeg door het uit te smeren. Verdeel de kaneel/suiker mengsel over het deeg. Laat aan een kant een rand over van een paar centimeter om het deeg te kunnen oprollen. Rol het deeg strak op en snij het in 12 stukken. Plaats de rolletjes plat op een bakplaat van ongeveer 22 x 30 cm. Plaats weer een vochtige thee doek over de bakplaat en laat het deeg weer rijzen totdat het weer ongeveer 2 keer zo groot is. Duurt ongeveer 30 minuten. In de tussen tijd voor verwarm de oven alvast op 200 graden C.
4. Bak de rolletjes in de voorverwarmde oven totdat ze goud bruin zijn, ongeveer 15 minuten. Terwijl de rolletjes aan het bakken zijn, meng de roomkaas, roomboter, poeder suiker, vanille extract en zout in een kom samen om het glazuur te maken. Als de rolletjes klaar zijn kan het glazuur op de rolletjes gesmeerd worden met een lepel of borsteltje.
5. Ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn. Smullen maar.
Tip: Nadat je een lange rol hebt gemaakt kun je deze in de vriezer doen om te bewaren voor later.

This post was edited by rens at 9 May 2009


You want some, come get some!!!!!
eyecatcher
Trend setting Bitch

avatar eyecatcher

Registered: 27 Aug 2007
Location: Utrecht
Posts: 186
11 May 2009

poeh. da's wel keiveul werk zeg..

bierdopje
Gorgeous George
Opmerk Bastard

Registered: 13 Jul 2001
Location: BehindMy21
Posts: 4748
18 May 2009

recept van mijn collega

De taart: Swarzwalderkirsch

Ingrediënten

Pak Dr. Oetker, Sacher Torte
150gr boter
3 eieren
75ml water

500ml slagroom
2 zakjes Klop-Fix, Dr, Oetker
2 zakjes vanille-suiker
blikje kersentaartvulling
chocoladevlokken (puur)
(handig is om vooraf de vlokken met je vingers wat kapot/fijner te maken)

Eerst de 'cake' maken, ronde vorm, zie voor bereiding het pak.
Als de taart klaar is, af laten koelen.

De opmaak (als de taart goed afgekoeld is):
De taart twee keer doorsnijden, dus drie lagen dan.
Ik heb daar zo'n fancy ding voor, een touwtje of groot broodmes zal het ook goed doen.
Leg het chocoladezakje (die van het pak) in goed heet water (heeft 10 minuten nodig).
Klop de slagroom met de Klop-Fix en vanillesuiker.
Smeer op de onderste laag de kersen en leg er vervolgens de middelste laag bovenop.
Smeer over de middelste laag de slagroom, evt. wat vlokken er nog bij ;-) Leg dan de bovenste laag erop.
Nu de taart gevuld is kunnen we met de buitenkant aan de slag.
Allereerst de chocolade over de bovenkant, en smeer evt. ook wat aan de zijkanten, anders wordt het een hele dikke laag bovenop.
Smeer aan de zijkanten een laag slagroom.
Gooi dan (betere technieken zijn welkom) de chocolade vlokken tegen de zijkant aan.
Nu wordt het echt een zooitje.
Dan nog wat slagroom bovenop en klaar.
Je kunt nu koffie drinken met de slagroom die nog over is ;-0

De cake zou je ook nog in drank kunnen leggen (kersendrank ofo), als je wilt.

fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
20 May 2009

Deze shit is makkelijk, snel en echt heul lekker. Recept is van de appie:

Koude pasta salade:

Kook pasta (pp ca 100 gram). Na het koken van de pasta gooi je er selderiesalade (wat je ook op brood kunt eten), gesneden bosuitjes, een haffel ongezoute cashewnoten en gesneden perzikstukjes (hoeveelheden naar eigen smaak). Als laatste nog wat gerookte kip (kant en klaar van die appie) Effe fatsoenlijk mixen en smullen maar smilie

This post was edited by fraXTC at 23 May 2009


"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


GirlY
Bitch

avatar GirlY

Registered: 17 Feb 2009
Location:
Posts: 91
21 May 2009

klinkt lekker! Wat is uberhaupt 'een haffel'?? Brabants? smilie
fraXTC
Bad-hairday Bastard

avatar fraXTC

Registered: 28 Jun 2001
Location: Under_your_skin
Posts: 2457
23 May 2009

Effe update, was de gerookte kip vergeten. En ik weet niet of een haffel brabants is, maar het betekent in ieder geval "een redelijke hoeveelheid". Gewoon op eigen gevoel invullen dus smilie
"http("http://www.youtube.com/watch?v=6TUzaW0-K1k") . "\" target=\"_blank\">Wat deze man ook gedaan heeft.. ik vergeef het hem"


Caman
3D Bastard

avatar Caman

Registered: 11 Apr 2001
Location: up yours
Posts: 4721
25 May 2009

pizzaatje van Samed's, altijd goed smilie
Take my hand and lead me to myself...
"http($this->addslashes("http://www.caman.nl/zooi/sig.jpg")) . "\" border=\"0\" alt=\"[user image]\" />"
 1 
© 2000 - 2024 BastardDomain.com