Deze zijn echt super lekker. Heb ze zelf al een paar keer gemaakt, alleen heb je wel een brood machine nodig.
Lekker als ontbijt met een glas melk. Heerlijk.
Ook nog een filmpje hoe het er allemaal ongeveer uit ziet.
http://www.youtube.com/watch?v=Yajrum3yYVI
Kaneel Rollen (Cinnamon Rolls)
Ingrediënten voor 12 rollen
Voor het Deeg
235 ml warm melk (45 graden C)
2 eieren, kamer temperatuur
75 g margarine, gesmolten
615 g tarwe bloem
6 g zout
100 g witte suiker
10 g gedroogde gist (bv. Dr. Oetker Gist Levure)
Voor de vulling
220 g bruine suiker
15 g kaneel
75 g echte boter (roomboter), zacht gemaakt
Glazuur voor erboven op
85 g roomkaas (bv. Philadelphia), zacht gemaakt
55 g echte boter (roomboter), zacht gemaakt
190 g poeder suiker (wat over pannenkoeken gaat)
3 ml vanille extract
0.8 g zout
Bereidingswijze
1. Plaats de ingrediënten onder het kopje “Voor het Deeg” in het brood machine in de volgorde voorgeschreven door de fabrikant (meestal: eerst melk, eieren, margarine, zout. Daarna pas de bloem, suiker en gist zodat als de machine aan staat dat alles goed wordt gemengd. Meestal vloeistoffen eerst, daarna pas de droge ingrediënten). Selecteer de “Dough cycle” (Deeg cyclus), en druk op start. Duurt ongeveer anderhalf uur voor het deeg klaar is.
2. Nadat het deeg ongeveer twee keer zo groot is plaats het deeg op een plaat of aanrecht met een dun laagje bloem erover. Plaats een vochtige thee doek over het deeg en laat het ongeveer nog 10 minuten staan. Bereid de vulling alvast voor door in een klein schaal de bruine suiker en kaneel te mengen.
3. Na 10 minuten rol het deeg met een deegroller in een vierkant van ongeveer 40 x 55 cm. Verdeel de 75g roomboter over het deeg door het uit te smeren. Verdeel de kaneel/suiker mengsel over het deeg. Laat aan een kant een rand over van een paar centimeter om het deeg te kunnen oprollen. Rol het deeg strak op en snij het in 12 stukken. Plaats de rolletjes plat op een bakplaat van ongeveer 22 x 30 cm. Plaats weer een vochtige thee doek over de bakplaat en laat het deeg weer rijzen totdat het weer ongeveer 2 keer zo groot is. Duurt ongeveer 30 minuten. In de tussen tijd voor verwarm de oven alvast op 200 graden C.
4. Bak de rolletjes in de voorverwarmde oven totdat ze goud bruin zijn, ongeveer 15 minuten. Terwijl de rolletjes aan het bakken zijn, meng de roomkaas, roomboter, poeder suiker, vanille extract en zout in een kom samen om het glazuur te maken. Als de rolletjes klaar zijn kan het glazuur op de rolletjes gesmeerd worden met een lepel of borsteltje.
5. Ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn. Smullen maar.
Tip: Nadat je een lange rol hebt gemaakt kun je deze in de vriezer doen om te bewaren voor later.
This post was edited by rens at 9 May 2009
You want some, come get some!!!!!